Přihlásit

Myslivec Radim Šíma: Doba hojnosti drobné zvěře v revírech už je dávno pryč (benesovsky.denik.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Lov je až třešinka na velkém dortu. Každému výstřelu na zvěř předchází velký kus práce,“ říká myslivec Radim Šíma, předseda Okresního mysliveckého spolku Beroun a držitel stříbrné medaile za zásluhy o myslivost. Patří k těm, kteří ctí myslivecké tradice. Víte, jak se odváží ulovená zvěř z revíru? Hlava musí směřovat k lesu, s nímž se loučí.

Českomoravská myslivecká jednota letos oslavila 100 let od svého založení. Jak se myslivost za poslední století změnila?

Myslivost je krásný koníček s hlubokými tradicemi, které se snažíme udržovat a připomínat. Dovolte mi citovat slova prvorepublikového předsedy naší jednoty Antonína Dyka: „Co stvořil Bůh, to cti a opatruj. To, myslivče, buď první zákon tvůj.“ Každý z nás je hrdý na to, že myslivost byla zapsána na seznam nemateriálního dědictví České republiky. Sám se myslivectví věnuji 15 let, takže těžko mohu porovnávat s dobou před sto lety.

Celý článek najdete zde

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.