Přihlásit

Aby byl zásah stoprocentní (Lovec)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Někteří lovci při lovu míří pouze na komoru. Jiní, pokud je to alespoň trochu možné, střílejí na hlavu, aby se vyhnuli poškození zvěřiny. Další zase obě možnosti kombinují podle situace. Zkušený lovec Tomáš Ježek tuto problematiku podrobněji popsal

Střelba na hlavu, krk, nebo komoru rozhodně není tou nejpalčivější otázkou lovecké a myslivecké komunity u nás. Občas se kolem této otázky strhne i trochu vyostřená debata. Někdo se rozhoduje podle daných možností – když není vidět na komoru, zaměří se zkrátka na hlavu, nebo krk. Jiný střílí zásadně na hlavu, aby zvěřina neutrpěla, a to i přes menší a na správné umístění zásahu problematičtější cílovou plochu. Lovci vyhranění na trofejové kusy pak mají jasno – jedině na komoru, aby nehrozilo poškození parohů nebo rohů. Stejný přístup ale volí i velká část lovců s netrofejovou zvěří s tím, že střílejí co nejvíce na jistotu a tak, „jak je obvyklé“.

Celý článek najdete v měsíčníku Lovec

 

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.