Přihlásit

Děčín vyhlásil výběrové řízení na ředitele zoologické zahrady (ČTK)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Město Děčín vyhlásilo výběrové řízení na ředitele zoologické zahrady, která je příspěvkovou organizací samosprávy. Nynější ředitelka Kateřina Majerová odchází na vlastní žádost k 31. prosinci. Město chce, aby nový šéf nastoupil od 1. ledna 2024, stojí na webu města.

Přihlášku do výběrového řízení musí zájemci i s požadovanými dokumenty doručit do 8. listopadu. Ze zájemců poté bude vybírat nástupce Majerové komise. Radnice minulý týden uvedla, že pokud nový ředitel či ředitelka po výběrovém řízení nenastoupí na začátku příštího roku, vedení dočasně převezme zoolog Roman Řehák. Majerová zoologickou zahradu vedla od roku 2007 a od roku 1997 v ní pracovala. Svůj odchod odůvodnila zdravotními problémy. Žádost o uvolnění z funkce ředitelky zoo podala v srpnu.

Zoologická zahrada na Pastýřské stěně v Děčíně byla otevřena roku 1949. Dnes chová přibližně 450 zvířat ve více než 150 druzích. Jejím hlavním záměrem je chov vzácných a málo známých druhů zvířat. Oddělenou expozicí děčínské zoo jsou Rajské ostrovy. Ve čtyřech patrech nabízejí návštěvníkům pohled na vybrané světové oblasti a druhy živočichů a rostlin. Do Zoo Děčín zavítalo v loni 133.968 návštěvníků.

ČTK

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.