Přihlásit

Nejvíc lidem šmakoval myslivecký guláš (listy.mesto-most.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Soutěž byla součástí Food festivalu, který se konal na 1. náměstí a v Radničním parku v sobotu 13. května a jehož pořadatelem byly společně obchodní centrum Central a město Most.

Veřejnost měla možnost se zapojit do soutěže, v níž hodnotila čtyři guláše. Letos je pro ni vařili kuchaři a kuchařky ze Spolku severočeských havířů, Junáka – českého skauta, střediska Oheň Most, Sboru dobrovolných hasičů Obrnice a Mysliveckého spolku Most Ressl. Chuťovým buňkám ochutnávačů nejvíce lahodil guláš od myslivců.
Dobré byly ale všechny a už před zahájením rozlévání se u stánků tvořila fronta. Guláš má zkrátka v naší kuchyni své neodmyslitelné místo. Ochutnat pochoutku z divočáka se rozhodly dvě stovky lidí, naprostá většina z nich se potom také zapojila do hlasování vyplněním lístku.
Odměnu za první místo v již šestém ročníku soutěže si na pódiu přebral zástupce mysliveckého spolku Zbyněk Andrt z Resslu. Kromě diplomu a dárkového koše od pořadatele soutěže – Spolku severočeských havířů, získali myslivci i šek v hodnotě 3 tisíc korun od pořadatele Foodfestivalu obchodního centra Central Most. Malou odměnu si odnesli i tři lidé z řad hlasující veřejnosti.

Zdroj: listy.mesto-most.cz, 15. 5. 2023

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.