Přihlásit

Muzeum regionu Valašsko připravilo na víkend Vítání ptačího zpěvu (ČTK)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Muzeum regionu Valašsko připravilo na víkend Vítání ptačího zpěvu s ornitologem Zdeňkem Tyllerem. Procházky spojené s poznáváním života ptáků budou v sobotu u Choryňských rybníků, v neděli ve Vsetíně, sdělil dnes ČTK zástupce muzea Jiří Koňařík.

"Projdeme se, poslechneme si hlasy ptáků žijících v dané oblasti, některé jedince si prohlédneme a také si povíme zajímavosti o jejich životě a významu pro člověka," uvedl Tyller.

V sobotu bude Vítání ptačího zpěvu u Choryňských rybníků, sraz účastníků bude v 09:00 na vlakovém nádraží ve Lhotce nad Bečvou. "Bude připravena i ukázka odchytu a kroužkování ptáků s výpomocí zoologa Václava Tomáška z CHKO Beskydy," uvedl Tyller. V neděli se zájemci setkají v 09:00 u vstupu do Panské zahrady od náměstí Svobody, poté projdou parkem a podél řeky Bečvy.

Při velmi nepříznivém počasí se akce nebude konat. "Nějaký drobný deštík nás ale samozřejmě neohrozí. Pokud si nebudete jisti, zda vyrazit či ne, můžete se dotázat na telefonním čísle 775 284 222. Já ale doufám, že nám vyjde pěkné počasí a obě akce na Vsetíně i u Choryňských rybníků si v pohodě užijeme. Bývá to vždy velmi příjemné setkání, a já se těším, že se sejdeme v co největším počtu," uvedl Tyller.

Vítání ptačího zpěvu připravuje na sobotu i zlínská zoologická zahrada, akce začíná v 06:00. Lidé projdou zahradu s ornitologem, budou pozorovat volně žijící ptáky a naučí se je poznávat podle zpěvu. Nebude chybět ukázka odchytu ptáků a jejich kroužkování.

Zdroj: ČTK, Vsetín, 3. 5. 2023

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.