Přihlásit

Městem myslivosti Kroměříž (Právo)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

V království přírody se zítra a v neděli promění Výstaviště Kroměříž. Jeho areál bude patřit 8. ročníku prodejní výstavy Myslivost a příroda, kterou Českomoravská myslivecká jednota oslaví 100. výročí svého založení.

„Máme připraven program pro každého. Rozmanitý, pestrý a nepochybně velmi zajímavý,“ láká na Výstaviště Kroměříž jeho ředitel Pavel Konečný s tím, že výstav a nabídne vše pro pobyt v přírodě. A jedním z jejích taháků má být chovatelská přehlídka trofejí loni ulovené zvěře na Kroměřížsku. „K vidění ale budou i exponáty africké zvěře nebo vybrané obrázky ze soutěže dětí základních škol, které tvořily na téma Příroda kolem nás,“ doplnil.
Součástí sobotního programu bude mimo jiné představení loveckých plemen psů nebo přednášky o první pomoci u psů či srnčí zvěř e, v neděli se uskuteční soutěž o nejlepší zvěřinový guláš pod vedením kuchaře Pavla Sapíka či ukázky vábení.
„Připravenu máme lesní pedagogiku, ukázky sokolníků, lukostřelce, trubače ze Střední lesnické školy v Hranicích, laserovou střelnici simulující brokovou střelbu na letící terč i řezbářské práce studentů Střední oborné školy z Bystřice pod Hostýnem,“ nastínila za Výstaviště Kroměříž Michaela Ohlídalová. Výstava Myslivost a příroda bude po oba dny otevřena do 9 do 16 hodin, její program je na www.vystavistekromeriz.cz nebo sociálních sítích.

Zdroj: Právo, 31. 3. 2023

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.