Přihlásit

Myslivci ulovili 15 divočáků na Doubravce (Teplický deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Obtěžovali návštěvníky Písečného vrchu, lidi z Prosetic a Drahkova. Chystá se další lov.

Teplice
Patnáct divočáků, kteří žili ve stádu v okolí Doubravky už to má za sebou. Ulovili je myslivci.
A není to vše. Chystají se na další naháňku. Proč? Prasata obtěžují lidi. Rozrývají půdu na Písečném vrchu, v oblasti sídliště Prosetice a dokonce mají prý tendenci útočit na lidi. Už v závěru loňského roku jsme informovali v Deníku o opatřeních, které dělá město Teplice proti divočákům na Písečném vrchu, přírodním místu určenému pro vycházky Tepličanů. Redaktoři se tehdy zúčastnili naháňky. Žádné prase tenkrát ale nepadlo. V minulých dnech, kdy se podobná akce opakovala, už neuniklo kulkám myslivců patnáct prasat, která se usídlila na Doubravce.
"Celé území bylo pro veřejnost uzavřeno. Přístupová místa hlídala policie. Vše proběhlo v klidu," popsal Deníku Václav Pondělík z bystřanského mysliveckého sdružení. Nebyla to poslední naháňka. Chystá se další, protože někde prasata ještě jsou. Myslivci se domluví na termínu. Na skutečnost, že prasata docházejí až do prosetického sídliště, upozornil v minulých dnech Deník čtenář Petr Toman, který tam bydlí. Poslal dokonce fotografii, kde se jednoho divočáka přímo na Pražské ulici snažil zachytit: "V Proseticích u Penny se pohybují divoká prasata s malýma. Pohybují se tu víceméně každý den po půlnoci až do rána. Mají nutkání napadat. Když jsem je šel fotit, tak jsem musel pak před nimi utíkat," popsal svůj zážitek čtenář.
Myslivci ale útoky bachyně s se selaty na člověka považují za spíše nepravděpodobné. "Už dávno předtím utečou pryč. To jedině, když se najednou leknou," uvedl Václav Pondělík z bystřanského mysliveckého sdružení. To, že se na další prasata v této oblasti chystají myslivci, potvrdila Deníku také Ivana Müllerová z teplického magistrátu. "Zapojuje se několik sdružení najednou. Ohledně lokalit, kde prasata jsou, je vytipováno několik dalších míst," uvedla. Pohyb lidí v oblasti Písečného vrchu i Doubravky je ale bezpečný.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.