Přihlásit

Myslivci na Prachaticku hodnotili uplynulý rok (Prachatický deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Uplynulou sobotu se od 9 hodin konal pravidelný hodnotící sněm Okresního mysliveckého spolku Prachatice.
Toho se zúčastnilo čtyřicet sedm zástupců uživatelů honiteb z území Městského úřadu Prachatice a Vimperk ze šedesáti sedmi pozvaných. Účast byla velmi dobrá s ohledem na mohutný spad sněhu. Jako hosté se zúčastnili starosta města Prachatice Martin Malý, Jiří Chmel, za Krajskou veterinární správu František Lešek, za Národní park Šumava Václav Hřebeka za Lesy ČR LZ Boubín Petr Jirkovský. Průběh sněmu řídil předseda Okresního mysliveckého spolku Ivan Štětina.
Ve zprávách jednotliví členové okresní myslivecké rady nebo jejich zástupci František Hodina, Milan Kotrba, Pavel Pešek a Theodor Pártl hodnotili práci po jednotlivých úsecích svoji činnosti a ekonomické výsledky roku 2012, kdy bylo kladně hodnoceno, že opět skončil přebytkem asi 60 tisíc korun, které budou použity na 52. ročník Mistrovství Šumavy, který se bude konat 12. října 2013, opět po osmi letech. Jednatel OMS Jan Kandl provedl kontrolu plnění usnesení z roku 2012 a bylo konstatováno, že toto bylo splněno a rovněž přednesl návrh plánu práce na rok 2013. Hlavní zprávu přednesl předseda Okresního mysliveckého spolku Ivan Štětina, který hodnotil jednotlivé úseky činnosti, a to činnost okresní myslivecké rady, oblast ekonomickou, kulturní, kynologickou a mysliveckou. Konstatoval, že stanovené úkoly byly splněny a všem členům včetně jednatele poděkoval za jejich práci. Současně předal Jaromíru Kříhovi a Františku Leškovi obraz s věnováním za velmi dobrou spolupráci s okresním mysliveckým spolkem.
Se svoji zprávou vystoupil i předseda Okresní dozorčí rady Miroslav Havlíček, který rovněž konstatoval, že úkoly byly splněny. V další části byl přednesen návrh na prakticky vyrovnaný rozpočet na rok 2013, neboť do rozpočtu je započítán přebytek roku 2012.
Na sněmu vystoupil starosta města Martin Malý, který se za vedení města tohoto zúčastnil a popřál myslivcům hodně zdraví a zdaru v jejich potřebné práci při zachování zvěře v přírodě.
V diskusi se hovořilo mimo jiné o provedeném ošetření některých úseků silnic na okrese pachovými ohradníky a bylo konstatováno, že náklady na pořízení věcí pro jejich aplikaci sice uhradil Krajský úřad České Budějovice společně s pojišťovnou Generali, ale myslivci osazení kolem silnic zajistili ze svých dalších finančních prostředků a bez náhrady na čas.
Velmi pozorně myslivci vyslechli diskusní příspěvek veterináře Františka Leška, který mimo jiné podrobně seznámil se všemi oblastmi jejich činnosti. S velmi podnětným i když kritickým diskusním příspěvkem vystoupil člen MS Vltava Volary a jeho připomínkami se bude pečlivě zabývat OMR v měsíci březnu 2013. S návrhem na usnesení vystoupil člen Okresní myslivecké rady Václav Hřebek a toto bylo jednohlasně po doplnění přijato.


Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.