Přihlásit

Tři dny byl sál plný trofejí (Havlíčkobrodský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Žďár nad Sázavou – Hodnocení trofejí zvěře mají za sebou myslivci na Žďársku. Od pátku do neděle si všemožné trofeje u příležitosti chovatelské přehlídky prohlédly v sále Hasičské pojišťovny ve Žďáře nad Sázavou také tisíce zájemců všech věkových kategorií, včetně tříd žďárských základních škol.

Pro skalní nimrody je výstava trofejí zvěře výjimečným dnem. Je to nejenom možnost spatřit téměř vše, co se během roku ulovilo v honitbách okresu a oblasti chovu jelení zvěře Žďárské vrchy, ale navíc se potkat a pozdravit s přáteli.

V loňském roce bylo uloveno například 31 kusů jelení zvěře, dále třeba 2072 divočáků, 130 muflonů, 2 jeleni sika, 3160 srnčí a 76 kusů daňčí zvěře, 2021 zajíců, 1814 bažantů, 7429 divokých kachen, ale i 1409 lišek nebo 60 jezevců. V sále rozmístili na patnáct set trofejí.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.