Přihlásit

Neuvěřitelné video: Daňci byli do sebe zamotaní parožím a provazy (TN.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Neuvěřitelné video ze záchrany dvou daňků natočila paní Tseliková z Hejnic na Frýdlantsku. Zvířata byla do sebe zapletená parožím, na němž měla namotané provazy, které někdo v lese vyhodil.

Paní Tseliková jela autem do Liberce k lékaři, když ji upoutal nezvyklý pohyb v lese. "Najedenou vidím dva daňky zapletené parožím. Jeden do druhého," vypráví Liliia Tselikova.

Daňci předtím spolu zřejmě bojovali. Jenomže jeden z nich měl na hlavě roztrhanou pytlovinu a druhý se do ní zapletl tak, že nemohl uniknout. Paní Tseliková všechny muže kolem sebe poprosila, ať zvířata zachrání.

"Našli jsme nějaké nůžky a napadlo nás, že jim pomůžeme rozstřihnout ty parohy," řekl Rostislav Kolner, jeden ze zachránců daňků. Dva muži zvířata zalehli, další řezal zacuchané provazy. Bylo to velmi nebezpečné. Zakrátko byli daňci od sebe. Dobrá žena se při popisování příhody štěstím rozplakala.

"Dopadlo to dobře. Ten silnější daněk se hned zvedl a utekl, za vteřinku jsme ho už neviděli. Ale ten druhý zůstal ležet a na krku a na boku měl krev. Jeden pán řekl, abychom zavolali myslivce, že ho dodělají. Říkala jsem, ať myslivce nevolají, že bude žít. Nakonec se zvedl a odeběhl. Za deset metrů se zastavil, otočil, a pak už zmizel," dodal paní Tseliková.

 

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.