Přihlásit

Myslivci vystaví trofeje i víno (Hodonínský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Hodonín
Dva dny plné myslivosti, informací o kvalitě ulovené zvěře nebo ukázky nejlepších výtvarných prací nabídne letošní Okresní chovatelská přehlídka trofejí. Hodonínští myslivci ji představí v Domě kultury Hodonín pátého a šestého dubna.
Rozdělení je tradiční. V pátek přehlídka určená pouze školám, kdy mají děti vstup zdarma, v sobotu pak veřejnosti. "Děti seznámíme s tím, co je myslivost, proč je pro přírodu důležitá, a řekneme jim, i proč se musí zvěř lovit. Naši členové jim ale vysvětlí také, jak se mají v lese chovat, co dělat, když objeví mládě nebo jak se oceňují trofeje či jaká zvířata v regionu žijí," řekl předseda Okresního mysliveckého spolku Hodonín Radovan Mančík. Děti představí také svá díla, která přihlásily do letošního ročníku celostátní soutěže Mé toulky za zvěří. Letos se jich do výtvarné soutěže zapojilo na pět set. "V sobotu vyhlásíme tři nejlepší ve čtyřech kategoriích, takže celkem dvanáct malých umělců," sdělil Mančík. V sobotu, kdy je přehlídka určená veřejnosti, se mohou návštěvníci těšit také na zvěřinové speciality z dančí i černé zvěře. K ochutnávce budou připravené například zvěřinové klobásky, guláš, svíčková nebo pečený divočák se zelím. "Tradičně si naši členové připravili také košt vín. Letos nabídne kolem sto padesáti vzorků z celého okresu," doplnil předseda myslivců.
Při přehlídce si mohou děti i dospělí prohlédnout tisícovku trofejí srnců, sto sedmdesát daňků, třiatřicet jelenů a stejný počet muflonů. "K vidění budou i trofeje kňourů nebo lebky lišek a jezevců," pozval Mančík.



Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.