Přihlásit

Výstava trofejí a lovecký parkúr (Bruntálský a krnovský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Frýdek-­Místek, Opava'
Lov srnců začal minulý týden a ti šťastnější myslivci se již mohou těšit z prvního letošního úlovku.
Na Frýdecko­Místecku si mohou myslivci ještě připomenout minulou sezonu. Tento víkend se totiž koná chovatelská přehlídka trofejí zvěře ulovené v honitbách okresu Frýdek­Místek a honitbách, které spadají do oblasti chovu jelení zvěře Beskydy.
Výstava se koná v Základní škole Leoše Janáčka v Hukvaldech v sobotu 25. a v neděli 26. května od 8 do 18 hodin. Myslivci, milovníci přírody a další diváci se mohou přijít podívat, jak úspěšní byli myslivci v loňském roce a jak kvalitní zvěř žije v tamních revírech. Součástí chovatelské přehlídky je v neděli od 13 hodin v oboře Hukvaldy doprovodný program.
Návštěvníci se především mohou zúčastnit Svatohubertské mše, kterou bude celebrovat sám biskup ostravsko­opavské diecéze František Václav Lobkowicz.
Velmi lákavá je ukázka vábení jelenů, dále je na programu přehlídka plemen loveckých psů, sokolnická ukázka dravců, ukázka troubení trubačů, vystoupení mažoretek a v průběhu doprovodného programu bude hrát k poslechu cimbálová muzika. Zkrátka nepřijdou ani děti, pro které jsou přichystány soutěže. Aco by to bylo za mysliveckou akci, kdyby na ní nebyly přichystány i dobroty z myslivecké kuchyně? I tady mohou návštěvníci ochutnat.
Také na Opavsku je pro myslivce připravena víkendová akce. Ve Stěbořicích se koná v sobotu 25. května okresní přebor ve střelbě na loveckém parkúru 2x25 asfaltových terčů na střelnici Skála Stěbořice.
Myslivci se mohou přihlásit od 8 do 9 hodin, nejpozději do odstřílení prvního kola. Soutěž začíná v 9 hodin. Potřebné je předložit průkazy zbraní, zbrojní průkazy a členské průkazy Českomoravské myslivecké jednoty (ČMMJ) Opava. Střílí se dle Střeleckého řádu ČMMJ pro mysliveckou sportovní střelbu a těchto propozic za každého počasí. Soutěžící se účastní závodu na vlastní nebezpečí. Povinná je při tom ochrana sluchu a zraku. Střelivo si musí dovézt vlastní, na místě nebude prodej střeliva zajištěn.

 

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.