Přihlásit

V Lysé nad Labem zatroubí jeleni (Právo)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Mistrovství Evropy ve vábení jelenů se bude konat v rámci tradiční mezinárodní výstavy Natura Viva v Lysé nad Labem na Nymbursku. Už 18. ročník výstavy myslivců, rybářů a včelařů začne ve středu 22. května a potrvá do neděle 26. května. "Přihlásilo se přes 150 vystavovatelů z Česka, Slovenska, Polska či Rumunska. Očekáváme, že by mohlo přijet kolem 40 tisíc návštěvníků," uvedla manažerka výstav v Lysé Pavlína Černá.
Myslivci si v rámci tohoto setkání připomenou 90 let od založení Českomoravské myslivecké jednoty. Součástí expozice bude přehlídka nejvzácnějších trofejí a také soutěž ve vábení jelenů.
Rybáři přijedou např. s ukázkou malých úhořů, které vysazují do českých vod, a včelaři připravují pro laickou veřejnost expozici včelího společenstva. Výstava je denně otevřená od 9 do 17 hodin, vstupné je 120 Kč.


Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.