Přihlásit

Dravci zblízka (Orlický deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Česká Třebová
Spousta zajímavostí ze života různých druhů dravců a sov, ale i ukázky jejich letových a loveckých dovedností, to vše bylo součástí Dne dětí pořádaného na fotbalovém hřišti pod Jelenicí pro českotřebovské školy.
Pro žáky škol a studenty gymnázia to bylo velice zajímavé a poutavé setkání s početnou sbírkou dravců, s níž do České Třebové zavítala společnost Seiferos. Ta jako obecně prospěšná společnost působí od roku 2001 a jejím posláním je chránit dravé ptáky a sovy ve volné přírodě, pečovat o poraněné a handicapované ptáky v záchranných stanicích a vyléčené je pak vracet do volné přírody. O prázdninách Seiferos působí ve vlastním areálu v Lednici na Moravě. Věnuje se také osvětové činnosti, školy navštěvuje se svým výukovým programem. Den dětí v České Třebové mohl být uspořádán i díky přispění jedné českotřebovské firmy.
Společnost již podnikla víc než tři tisíce přednášek pro školy po celé republice, pro svůj výukový program má již čtyři desítky dravců. Letošní sezonu zahajovala i se svojí novou chloubou - orlem královským. Výklad je podáván zábavnou formou.


Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.