Přihlásit

Víkend bude na Třeboňsku ve znamení myslivosti (Jindřichohradecký deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Třeboň, Lužnice
Po úspěchu loňského ročníku festivalu Myslivecká Třeboň se i letos příznivci Huberova cechu mohou těšit na bohatý program, který se ponese ve znamení všeho, co s myslivostí souvisí.
V pátek v 18 hodin vše zahájí Svatohubertská mše v kostele Panny Marie Královny a sv. Jiljí, po níž bude následovat v 19.30 koncert lovecké hudby na Masarykově náměstí.
O zahájení sobotního programu se postará v 9.30 hodin myslivecký průvod, který završí vytrubování z věže. Na své si potom přijdou všechny věkové generace. Program se bude odehrávat jak na Masarykově náměstí, tak v parku u Bertiných lázní i v Domě Štěpánka Netolického, kde již nyní mohou návštěvníci vidět výstavu k 90. výročí založení jednotné myslivecké organizace a časopisu Myslivost.
"Po celý den v Třeboni uvidíte sokolníky, lovecké psy, uslyšíte imitátory hlasů zvěře, myslivecké trubače a Třeboňskou dvanáctku. Myslivecké speciality nabídnou kuchaři na náměstí a některé třeboňské restaurace. a pro děti je připravena vědomostní soutěž," láká do Třeboně Ludvík Švejcar z odboru kultury a cestovního ruchu. Chybět nebude ani tradiční řemeslný trh.
Ve stejný den se navíc v Lužnici koná Pytlácká noc, kterou pořádá Myslivecké sdružení Lužnice. Slavnostně jí zahájí fanfáry v 19 hodin ve Dvoru Hamr, kde k tanci zahraje country kapela Congrass. Příchozí se mohou těšit i na myslivecké speciality nebo vyhrát hodnotnou cenu v tombole.

 

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.