Přihlásit

Králi zvířat hrozí vyhubení (Krkonošský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Na mizení lvů se podílejí také čeští lovci trofejí. Akce v zoo chtěla na problém upozornit

Dvůr Králové
Poprvé se ve světě konal Mezinárodní den lvů. V sobotu se připojila i místní zoologická zahrada ve spolupráci s CK Livingstone a nadací WildAfrica.
Během celodenního programu si mohli návštěvníci prohlédnout lebky a kůže lvů i jejich nejčastějších kořistí. Dozvěděli se například, že lev patří mezi nejohroženější zvířata světa. "Hlavním důvodem je trofejní lov. Na světě zbylo asi dvacet tisíc lvů. Ročně je jich přibližně 730 zabito lovci. Z toho asi dvacet kusů připadá na Čechy," vysvětlil Radek Klimeš, organizátor z WildAfrica. Proto se letos mezinárodní organizace rozhodly na problém upozornit.
Velkou podívanou bylo krmení lvů. "Naše zoo nechová africké, ale ještě ohroženější asijské lvy," upozornil Tomáš Hajnyš z oddělení propagace.
Zájemci měli možnost se zúčastnit aukce afrických výrobků a knih. Protože se podařilo prodat jen část předmětů, je možné podpořit záchranu lvů pomocí elektronické aukce zbytku věcí.


Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.