Přihlásit

Spor o honitbu v Prušánkách skončil. Myslivci se dohodli (Slovácko)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Prušánky
Po několika měsících skončil spor myslivců z Prušánek a zemědělského podniku Agro Podlužan. Prušánečtí myslivci se již dříve obávali toho, že jejich honitbu chce zemědělský podnik ovládnout.
Soudní líčení se mělo uskutečnit minulý týden. Obě strany se však nakonec dohodly. "Žalobce vzal žalobu v plném rozsahu zpět, takže jednání se nekonalo," informovala mluvčí Okresního soudu v Hodoníně Petra Dostálová. Podle hospodáře myslivců z Prušánek Libora Míčka chtěl zemědělský podnik získat právo na lov v prušánecké honitbě. "Zřejmě zjistili, že patří v počtu odlovené zaječí zvěře mezi nejlepší na jižní Moravě," sdělil Míček v době, kdy spor začal.
Kvalitu honitby v Prušánkách chválí i předseda Okresního mysliveckého spolku Radovan Mančík. "Je na dobré úrovni. Z hlediska dodržování tradice i starostlivosti o zvěř. Jestli došlo ke stažení žaloby, strany se zřejmě dohodly," vyjádřil se Mančík.


Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.