Přihlásit

Vedoucí mysliveckých kroužků se vzdělávali v Hranicích (Hranický týden)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Ve dnech 19. až 23. srpna se konal pětidenní kurz určený vedoucím mysliveckých kroužků. Akci pořádala ČMMJ za úzké spolupráce se Střední lesnickou školou (SLŠ) v Hranicích, která dala k dispozici své široké zázemí. Kurzu se účastnilo deset ať už současných nebo budoucích vedoucích mysliveckých kroužků z celé ČR.
V pondělí ráno nás slavnostně přivítala paní Palacká s paní Zapletalovou a ředitelem Miroslavem Kutým. Po nezbytné administrativě a seznámení se s programem kurzu začaly první dopolední přednášky. Každodenní náplň byla obsahově velice nabitá, a tak startovaly přednášky v časných ranních hodinách a nezřídka kdy končily až pozdě večer.
První dva dny byly věnovány zejména teoretickým přednáškám z oblasti pedagogiky, didaktiky, psychologie a metodiky, každý proto s nadšením uvítal převedení získaných poznatků a vědomostí v praktické části kurzu během následujících dvou dnů.
Třetí den kurzu byl vyhrazen návštěvě školního polesí ve Valšovicích. Zde probíhaly zajímavé ukázky aktivity v lese, lesní pedagogiky a mohli jsme si dokonce na střelnici v přítomnosti správce polesí pánů Zapletala a Kandlera zastřílet. K večeru přijela paní magistra Dostálová se svojí přednáškou zdravovědy. Na závěr jsme si prošli noční les. Nechyběla praktická realizace preparace trofejí a přírodnin pana Bádra, kynologická přednáška bývalé studenky SLŠ Ivy Sieberové. Pokud jsem při tomto výčtu skvělých pedagogů na někoho zapomněl, ať mi prosím promine.
Během takto velice aktivně strávených dnů všichni posluchači nadmíru ocenili bohaté zázemí a příkladnou péči zainteresovaného personálu SLŠ. Díky obětavosti a pohostinnosti tímto vzniklo takřka domácí prostředí, které provázelo účastníky během celého kurzu. Doslova domácí kuchyně a útulné ubytování na domově mládeže ocenil každý z vedoucích.
Závěrečný den se nesl v duchu upevňování získaných dovedností a poznatků a takto se vše chýlilo ke slavnostnímu vyvrcholení týdenního snažení. Všem zúčastněným posluchačům byla na závěr předána za přítomnosti zástupců ČMMJ osvědčení o absolvování vzdělávacího kurzu. Nás posluchače tento kurz a hlavně, to s jakým zanícením pro věc nás naši pedagogové vedli, absolutně nadchl. Byl jsem pověřen ostatními účastníky kurzu, abych napsal toto poděkování všem kantorům, vychovatelům i paním kuchařkám. Díky vám všem.
Zaslal Jiří Šustek


Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.