Přihlásit

Svatohubertské slavnosti na Hrádku u Nechanic (Rychnovský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Hrádek u Nechanic
Svatohubertské slavnosti se uskuteční v sobotu 21. září od 13.30 hodin na nádvoří Státního zámku Hrádek u Nechanic.
Na návštěvníky čeká prezentace mysliveckých sdružení regionu, propagace projektů Místní akční skupiny Hradecký venkov a doprovodný program pro děti i dospělé, v němž nebudou chybět ukázky cvičení loveckých psů a vystoupení sokolníků.
Od 14 hodin bude sloužena svatohubertská troubená a zpívaná mše. Tato tradiční mše svatá se uskuteční k poctě české myslivosti, přírody a za živé i zemřelé myslivce a lesníky.
Účinkují soubor lesních rohů z Hradce Králové a komorní ženský sbor Cantus Feminae z Nechanic.
Během akce je zajištěno občerstvení. Na Hrádku u Nechanic, který je národní kulturní památkou, se natáčely pohádky Princ a Večernice, Anička s lískovými oříšky, Elixír a Halíbela, Fišpánská jablíčka a také slavné celovečerní filmy, televizní inscenace a seriály, například Atentát, Hotel pro cizince, Kulhavý ďábel, Jana Eyrová, Náhrdelník, Dobrodružství kriminalistiky, Mandragora, Panství, Tmavomodrý svět, Andělská tvář a další.


Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.