Přihlásit

Kulturní dům naplnil štěkot jezevčíků (Domažlický deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

V Holýšově se o víkendu předvedlo 165 jezevčíků všech rázů a velikostí

Radostné štěkání i nervózní vrčení zaplnilo v neděli prostory Kulturního domu v Holýšově.
Opět po roce se tam totiž konala tradiční jarní klubová výstava jezevčíků, kterou pořádá Západočeská pobočka Klubu chovatelů jezevčíků České republiky.
Letos se do Holýšova dostavilo 165 jezevčíků všech rázů i velikostí - drsnosrstí, dlouhosrstí i hladkosrstí, od standardních jezevčíků až po trpasličí a králičí.
Výstavu zahájili trubači z Klubu lovecké kynologie a mysliveckých tradic z Rozvadova. Pro oceněné byly připraveny psí dobroty a především zdobné korbely.
Odborná porota posuzovala a pečlivě vybírala vítěze jednotlivých kategorií i divácky oblíbených soutěží o nejkrásnější pár, chovatelskou skupinu či odchov.
"Úroveň jedinců byla velmi dobrá, kvalitu dlouhosrstých standardních a dlouhosrstých trpasličích jezevčíků velmi ocenila i německá rozhodčí, specialistka na plemeno," uvedla za organizátory hlavní poradkyně chovu Hana Spalová. Hlavní ocenění nejkrásnější jedinec výstavy získal dlouhosrstý trpasličí jezevčík červené barvy jménem Skamandros Sorbon Anamsunamon. Stal se i nejkrásnějším jedincem pracovních tříd. Udělal tak velkou radost svým páníčkům Gabriele a Václavu Dvořákovým z Českých Budějovic.
"Hlavní cenou byl překrásný korbel z dílny pana Martínka z Holýšova, který věnovalo město Holýšov. Dále pak samozřejmě krmení pro psíka, poukázka na zhotovení obojku pro psa, pracovní jedinec navíc získal dort od sponzora," uvedla Spalová s tím, že stejným majitelům zároveň patřil i letošní nejkrásnější mladý jedinec výstavy - Goofy ze Stoupovy chaloupky.
"Výstavu provázela přátelská atmosféra, výborné organizační zabezpečení, podpora sponzorů a velká podpora Města Holýšova," dodala na závěr Spalová.

 

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.