Přihlásit

Přehlídka trofejí Písecka (Písecký deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Trofeje lovné zvěře budou od pátku vystaveny v areálu píseckých lesnických škol

Písek
V budově školní jídelny lesnických škol začne v pátek 25. dubna v 10 hodin Chovatelská přehlídka trofejí lovné zvěře ve správním obvodu obce s rozšířenou působností Písek 2014. Výstavu připravují odbor životního prostředí Městského úřadu Písek ve spolupráci s Českomoravskou mysliveckou jednotou - Okresním mysliveckým spolkem Písek a Lesnickými školami Písek. Trofeje z více než padesáti honiteb si zájemci mohou prohlédnout do 4. května. Výstava bude otevřená každý den od 9 do 12 a od 13 do 17 hodin.
Součástí výstavy bude pro tento rok jedinečná výstava nazvaná Ze života Josefa Hromase, věnovaná celoživotnímu dílu ikony naší myslivosti. "V rámci této výjimečné expozice bude mít veřejnost možnost seznámit se s ucelenou sbírkou archiválií, osobních předmětů a uniforem nejvýznamnější osobnosti české myslivosti konce dvacátého a počátku jedenadvacetátého století - profesora Josefa Hromase. Zveme na výstavu nejen myslivce a přátele přírody, ale také děti a školní mládež," uvedl Miloslav Šatra, vedoucí odboru životního prostředí Městského úřadu v Písku. Jako doprovodný materiál k přehlídce trofejí lovné zvěře vydal odbor životního prostředí Městského úřadu Písek informační bulletin pro všechny myslivce a přátele přírody 2014, obsahující nejen údaje o ulovené zvěři ze všech 53 honiteb ve správním obvodu obce s rozšířenou působností Písek, ale také mnohé zajímavosti související s ochranou přírody a biologií zvěře. Chybět nebudou ani zajímavosti z historie písecké myslivosti.

 

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.