Přihlásit

Muzeum Beskyd zve na výstavu Není vejce jako vejce (5plus2.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Do říše opeřenců zve Muzeum Beskyd sídlící v prostorách frýdeckého zámku. Výstava nazvaná Jako vejce vejci zaujme jak děti, tak dospělé. Návštěvníky seznámí se snůškami mnoha desítek ptačích druhů.

"Vedle těch exotických je k vidění třeba kasuár přilbový nebo tinamy koroptví. K vidění jsou ale také vejce docela běžných ptáků, například sýkory koňadry, káně lesního nebo kachny divoké," prozradila kurátorka výstavy Kateřina Janová.

Návštěvníky bezesporu zaujmou i preparáty ptáků a jejich originální hnízda. Budou moci také porovnat vejce pštrosa a kolibříka, tedy ptáky, kteří snášejí největší a nejmenší vejce na světě. A aby toho nebylo málo, překvapí je pták ohnivák.

A jaká by to byla výstava, kdyby na ní chyběly informace a zajímavosti o vejci jako takovém. Exponáty pocházejí ze sbírek Muzea Beskyd a z Ornitologické stanice Muzea Komenského v Přerově.

"K zajímavým prvkům výstavy patří hry pro děti s tematikou vajíček a ptáků, například obrázkové sudoku nebo poslechové pexeso," doplnila kurátorka.

Výstava bude k vidění do 18. srpna letošního roku.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.