Přihlásit

Pytlák zastřelil na Břeclavsku osmnácteráka, hrozí mu tři roky vězení (denik.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Bulhary
V oboře u Bulhar na Břeclavsku pytlák skolil jelena osmnácteráka. Podle odborníků šlo o prvotřídní kus, patřící, jak říkají myslivci, mezi takzvané zlaté jeleny. Škoda se odhaduje na 200 tisíc korun. Po pytlákovi, kterému hrozí až tři roky vězení, nyní pátrají kriminalisté.

Oznámení o výjimečném pytláckém činu přijali policisté ve středu. "Neznámý pachatel zastřelil samce jelena lesního - osmnácteráka s vysokým bodovým ohodnocením. Stáří jelena bylo stanovené mezi osmi až devíti lety," uvedla břeclavská policejní mluvčí Kamila Haraštová.

Jak zmínila, pytlák po usmrcení zvířete odřezal kýtu a kotlety. "Další ostatky ponechal na místě," potvrdila mluvčí, že střelci šlo jen o maso.

Pytlák za sebou zanechal vysokou škodu. "Vzhledem k tomu, že se jednalo o takzvaného zlatého jelena s vysokou bodovou hodnotou, přesahuje vzniklá škoda dvě stě tisíc korun," vyčíslila Haraštová následky pytláckého skutku.

Případ si převzalo oddělení hospodářské kriminality, které prošetřuje veškeré okolnosti. A hledá střelce, který zabíjel."

 

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.