Přihlásit

Zámek Linhartovy zítra představí novou výstavu fotografií českých a polských autorů (Bruntálský a krnovský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Linhartovy
Příznivci linhartovského zámku ve spolupráci s Městem Albrechticemi připravili na sobotu 2. srpna pozoruhodnou vernisáž. Od 18 hodin zde vernisáží zahájí výstavu obrazů ostravská výtvarnice Marcela Václavíkova a současně zámek otevře novou výstavu fotografií krnovských autorů Pavla Šlosárka a Františka Gronostajského a kolekci obrazů polských umělců.
Marcela Václavíková vystudovala Střední uměleckoprůmyslovou školu v Brně a Akademii výtvarných umění v Praze, v současné době působí jako pedagog na Střední umělecké škole v Ostravě. V její novější tvorbě se často objevují motivy psů i lovné zvěře a lesní zákoutí v různých ročních obdobích. S touto mysliveckou tématikou seznamuje akademická malířka Marcela Václavíková také děti při svých kreativních workshopech. Současně je učí namalovat zajíce nebo koroptev, ale také je poučí o významu myslivosti pro naši přírodu nebo jim přiblíží mysliveckou mluvu. Při svých workshopech často spolupracuje s myslivci a sokolníky.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.