Přihlásit

Sokolnické slavnosti (Bruntálský region)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Sovinec
Každý víkend v srpnu čeká na návštěvníky hradu Sovinec zajímavá akce. O tomto víkendu jsou to dvoudenní sokolnické slavnosti pod názvem Past na medvěda.
Program od rána od 9 až do večera do 18 hodin je na Sovinci přichystán v sobotu 9. a v neděli 10. srpna. Diváci uvidí výcvik a přílety dravých ptáků, ukázky lovu atrapy kořisti a mohou se zúčastnit besed se sokolníky ze sokolnické sdružení Dědictví.
Ale ani o pěknou podívanou nebude nouze, a tak na řadu přijdou i loupežnické povídky a loutkové pohádky, šermířské souboje a poutavé divadelní příběhy. Na Sovinec dorazí divadelní a šermířská společnost Dimas s premiérou šermířské pohádky Janek a loupežníci. Představí také šermířský turnaj Herold a rytíři.
Hlavně děti potěší svými pohádkami profesionální loutkové divadlo Kašpárkův svět, zaujme ale i dospělé. A všechny pořádně pobaví jeden z nejoblíbenějších kejklířů Tomáš Křupala, který je na Sovinci známým a žádaným účinkujícím.
Tradiční, historicko­řemeslný jarmark nazvaný Hodokvas rytíře Kobylky se na Sovinci uskuteční 16. a 17. srpna. O týden později je pak na víkend připravena akce Záhada prokleté truhly, což je festival práva útrpného, který připomene dávná středověká mučení. Poslední srpnová sobota bude výjimečná a trochu v přírodovědném duchu - 30. srpna se na Sovinci uskuteční Hradozámecká noc s netopýry.


Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.