Přihlásit

Jarmark a trh zvířat letos ve znamení myslivosti (Horizont)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

DOLNÍ LOMNÁ
Ukázky vábení zvěře, předvedení loveckých plemen psů, les a myslivost, pasování na lovce jelenů, divadlo i o pytlácích, exponáty velkých šelem, prezentace chovů tetřevů nebo střelnice z historických zbraní a replik, to všechno čeká navíc na návštěvníky letošního Podzimního jarmarku s trhem zvířat v Dolní Lomné.
Akce začíná 4. října v 11 hodin. Tradičně nebude chybět prodej a dražba domácích zvířat (koně, krávy, selata, prasata, kozy, ovce, jehňata), závody formanů, tombola a nově vyhlášení vítěze soutěže O nejpůsobivější lesní bytost. V závěru jarmarku zahraje španělská kapela Fatima s kytaristou od Lucie Bílé, Blaf a úplně nakonec je připravena diskotéka.
Kromě toho program nabídne v Hotelu Pod Akáty výstavu o historii lesnictví, spolky a prodejci připraví dobroty ze zabijačky a regionální jídla od ryb, rožněných selat, jehňat, ryb, placek či bachoru. Nakoupit si bude také možné domácí brambory, vajíčka, dýně, jablka, švestky a hrušky, máselničky, tácy, talíře, háčkované výrobky, koláče, domácí chleba, máslo, apod.
Místní umělci předvedou ukázku dobových řemesel jako je výroba provazů, šindele, louče, řezbářství, kovářství, košíkářství, opracování vlny apod. Dále pak krajových výrobků - jezdecké potřeby, hrábě, metly, výrobky z hlíny, výrobky z vlny a ze dřeva.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.