Přihlásit

První i dvacátá hubertská mše (Pelhřimovský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Pelhřimov, Vyklantice – Na nedělní jubilejní svatohubertskou mši zve Okresní myslivecký spolek v Pelhřimově. Bude se konat v 9 hodin v pelhřimovském kostele svatého Bartoloměje.

„Před dvaceti lety jsme byli jedni z prvních v republice, kteří svatohubertskou mši pořádali,” řekl předseda spolku František Dohnal. Při mši, kterou budou doprovázet trubači Loveckého tria z Prahy, budou uctěni všichni zemřelí myslivci v regionu. Po obřadu bude tradičně koncert lovecké hudby venku před kostelem.

Naopak první svatohubertskou mši se rozhodli uspořádat v kostele svatého Jana Nepomuckého ve Vyklanticích. Začíná ve 14 hodin a za všechny myslivce z mikroregionu Stražiště ji bude sloužit Tadeáš Robert Spišák ze želivského kláštera. I při ní bude troubit Lovecké trio Praha.

 

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.