Přihlásit

Lovci na výstaviště přivezou trofejní paroží. I z ciziny (Vyškovský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Brno
S novinkou přišlo brněnské výstaviště. V kalendáři akcí na rok 2015 se objevil první ročník Národní výstavy myslivosti. Bude se konat v termínu od pětadvacátého do osmadvacátého června. Včera o tom informovali organizátoři akce.
Akce doprovodí Národní výstavu hospodářských zvířat a zemědělské techniky a chovatelskou výstavou Propet. "Pořádáním Národní výstavy myslivosti plníme přání myslivecké obce uspořádat vedle výstavy Silva Regina další expozici z oblasti myslivosti. Bude ale víc zaměřená na laické hosty," informoval ředitel výstavy Jan Kuběna.
Organizátoři očekávají, že trojice akcí přiláká na výstaviště až padesát tisíc návštěvníků. "Výstava představí lidem bohatou přehlídku mysliveckých a loveckých potřeb. Nebudou chybět významné lovecké trofeje, a to jak z českých, tak i zahraničních honiteb," popsal expozici ředitel. Výrazné téma výstavy bude podle něj také lesnictví. "Důraz budeme klást především na utváření vztahu dětí k přírodě," vysvětlil ředitel.
Lidé podobnou akci vítají. "O myslivost se zajímám, takže jakmile dostanu možnost dozvědět se něco nového, určitě ji využiji," svěřil se například student Michal Pavlásek.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.