Přihlásit

Myslivecká výstava trofejí ve Žďáru nad Sázavou začíná v pátek (Žďárský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Myslivci hodnotili více než čtrnáct set trofejí zvěře, ulovené během loňského roku v honitbách okresu Žďár nad Sázavou a oblasti chovu jelení zvěře Žďárské vrchy. „Hodnotitelé trofeje posuzovali už od února, je jich velké množství,” přiblížil Oldřich Sedlář, jednatel žďárského spolku myslivců. Trofeje si nyní budou moci zblízka prohlédnout i obdivovatelé přírody, kteří navštíví výstavu žďárského mysliveckého spolku.

K vidění bude zhruba tisíc dvě stě trofejí. Myslivci výstavu připravili u příležitosti chovatelské přehlídky. Výstava potrvá od pátku 20. do neděle 22. března, koná se v sále Hasičské pojišťovny v Komenského ulici. Veřejnost je k prohlídce zvána denně, vždy od 8 do 17 hodin. Na přehlídce bude možné zakoupit myslivecké potřeby i oblečení nebo výrobky z paroží, chybět nebudou ani uzeniny ze zvěřiny. Jako občerstvení se budou podávat zvěřinová jídla.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.