Přihlásit

Myslivci vystaví trofeje a předvedou vábení zvěře (Sokolovský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Královské Poříčí
Desítky mysliveckých trofejí budou o nadcházejícím víkendu k vidění na statku Bernard v Královském Poříčí. Uskuteční se tam myslivecký den, jehož součástí bude právě okresní přehlídka trofejí. Návštěvníci sem mohou zavítat už v sobotu. Myslivecký den nabídne doslova nabitý program. Myslivci například ukáží, jak se správně vábí zvěř. Ke zhlédnutí pak bude výstava mysliveckých fotek.

Okresní myslivecký spolek Sokolov a Státní správa myslivosti, která akci připravila, odstartují program úderem deváté hodiny ranní jarním svodem mladých psů, kteří se chystají k prvním zkouškám, a to pod dohledem zkušených hodnotitelů.
Statek očekává bohatou návštěvu. Pro myslivce jde o událost jara. Té se zúčastní také trubači z Lesnického závodu Kladská, kteří zároveň předvedou slavnostní troubení. Návštěvnícitakéspatří,jak se správně vábí zvěř a jaké nástroje napodobující hlas spárkaté, černé i pernaté zvěře se k vábení vůbec používají.
Aby toho nebylo málo, zavítat bude možné i na přehlídku mysliveckých trofejí za uplynulý rok s výstavou fotografií Václava Suchého a Svatopluka Čecha. K vidění budou fotografie a trofeje zvěře z volné přírody, lesních obor nebo chovatelských farem. V sobotu bude expozice zpřístupněna od 9 do 17 hodin. V neděli od 10 do 17 hodin. Vstup je zdarma. Na nádvoří statku Bernard nebudou chybět stánkaři, kteří přivezou celou řadu mysliveckých doplňků.
Slavnosti bude už v pátek předcházet Okresní myslivecký sněm, na kterém si myslivci zvolí nové zástupce do myslivecké rady a zhodnotí činnost za uplynulé období. Další myslivecké slavnosti se uskuteční 20. června v Lesním závodě Kladská.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.