Přihlásit

Děti vyrazily na návštěvu k myslivcům (Mělnický deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

a další z našich turistických vycházek jsme se tentokrát vydali do Sedlce do areálu Mysliveckého sdružení Liška. Doprovázelo nás opět několik maminek – turistek i malých turistů v kočárcích.
V cíli nás vítal zvuk lesního rohu a vůně táboráku. Myslivci nám připravili ke svačině buřty na opékání, které mizely z tácků závratnou rychlostí. To víte, venku chutná mnohem víc a i ty kilometry v nohách udělaly své...
A jelikož s plným žaludkem se i lépe přemýšlí, připravená „poznávačka" rostlin a zvěře šla dětem jedna báseň. A co teprve střelba ze vzduchovky, skoro samá desítka!
Také jsme se dozvěděli spoustu zajímavých informací o zvěři, lese a loveckých psech, o mláďatech, na která se nesahá, a přítulných liškách, které to s vámi nemyslí vůbec dobře. Už víme, že zvěř má světla, běhy, slechy, mordu, pírko, svírák, klín a jiné zajímavé části. A vy můžete hádat, co jsme se to vlastně naučili. Netradičním zážitkem bylo pro děti i seznámení s živou sovou, kterou si dokonce mohly pohladit. Ukázka práce s motorovou pilou už byl jen bonbónek na závěr. Na odchod nám znovu zatroubil lesní roh a my se vraceli plni zážitků do Mšena.
Za předvedené znalosti a dovednosti si děti odnesly odměny od Lesů České republiky, věnovala je lesní správa Mělník.
Tímto bych chtěla poděkovat paní Nové, panu Novému, slečně Nové, panu Wallnerovi, slečně Kummerové a Mysliveckému sdružení Liška Sedlec za skvěle připravenou akci pro naši mateřinku. Moc jsme si to užili, děkujeme!

Martina Bohuňková, MŠ Mšeno

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.