Přihlásit

Víkend se zvěřinovými specialitami (Opavský a hlučínský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Opavsko
Divočák, srnčí, daňčí. O nadcházejícím víkendu si na své přijdou zejména milovníci zvěřinových specialit. Myslivecké slavnosti se budou konat v obcích Chlebičov, Hněvošice a Bohuslavice.
V Chlebičově začnou Myslivecké dny již dnes v šest hodin odpoledne. Na chatě Lovka bude na příchozí čekat tradiční myslivecký guláš, který pořadatelé z Mysliveckého sdružení Angelika uvaří na místě. K tanci bude hrát reprodukovaná hudba, o rozproudění tanečního parketu se postará DJ. Děti se mohou těšit na kolo štěstí. "Je to příjemná příležitost posedět v přírodě. Na chatu se sjíždějí i lidé z Malých Hoštic nebo Opavy," sdělil starosta Chlebičova Ilja Novotný. Myslivecké dny budou pokračovat i v sobotu od čtyř hodin odpoledne. Jelení na smetaně, divočáka se zelím nebo zvěřinový guláš si budou moci vychutnat návštěvníci hněvošických Mysliveckých hodů. Na Myslivecké chatě se hodovníci sejdou zítra v jedenáct hodin dopoledne. Zda mají dobrou mušku, mohou návštěvníci zjistit na střelnici. Děti se zabaví na skákacím hradě. Od deseti hodin večer je na programu diskotéka. "Tančit a hodovat se bude až do rána. Večer budeme opékat makrely," uvedl předseda hněvošického mysliveckého sdružení Josef Kašný.
V neděli se myslivecké slavnosti přesouvají do Bohuslavic. Na chatu U Lípy zavítají přátelé myslivosti už pojedenácté. Akce začíná v deset hodin, hlavním bodem budou zvěřinové speciality. "Pro návštěvníky připravíme srnčí guláš, daňčí na smetaně, steaky nebo směs z divočiny na topince," vylíčil Antonín Štefek z Bohuslavického mysliveckého sdružení. K tanci a poslechu zazní živá i reprodukovaná hudba. Na sedm hodin odpoledne organizátoři naplánovali vyhlášení slosování tomboly. Připravili si i další soutěže o ceny, kolo štěstí či střelnici.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.