Přihlásit

Do Chlumce se sjedou nejlepší ohaři z celé republiky (Hradecký deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Chlumec nad Cidlinou
 
Ohaři z celé republiky se už zítra sjedou do Chlumce nad Cidlinou, kde začíná 41. ročník Memoriálu Richarda Knolla. Ten prověří jejich schopnosti loveckých psů.
Slavnostní zahájení organizátoři naplánovali na sobotní osmou hodinu na zámku Karlova Koruna v Chlumci nad Cidlinou. O hodinu později odejdou soutěžící do honiteb, kde budou rozhodčí hodnotit výkony. Soutěž pokračuje také v neděli. V 18 hodin se pak uskuteční slavnostní ukončení a vyhlášení výsledků v bažantnici Luhy. Richard Knoll byl jednou z nejvýraznějších kynologických osobností 20. století a byl znám daleko za hranicemi Československa. Narodil se 17. listopadu 1893 v Rouchovanech u Třebíče a jeho kynologické začátky jsou spojeny s fenkou výmarského ohaře. Jeho největší láskou ale byli němečtí krátkosrstí ohaři.
Byl pětinásobným vítězem Memoriálu Karla Podhajského. Zemřel 3. května 1973 v Brně a od roku 1975 se každoročně na jeho počest koná soutěž ohařů - Memoriál Richarda Knolla s titulem Všestranný vítěz ČR.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.