Přihlásit

Neznámého pytláka zajímala trofej. Jelena nechal v lese (Brněnský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Moravský Krumlov
Jen hlavu si odnesl zatím neznámý pytlák z jelena, kterého zastřelil v lese u Moravského Krumlova na Znojemsku. Stalo se to v noci na čtvrtek.
Zvíře mělo skoro sto padesát kilogramů, pytlák tělo nechal ležet u silnice, která vede do obce Jezeřany ­Maršovice. Stáří jelena odhadují lesníci na osm až devět let. Škoda je kolem třiceti tisíc korun.
Případem se zabývá policie. "Po pachateli pátráme. Podle trestního zákoníku mu hrozí dva až tři roky vězení," uvedla včera k případu mluvčí policie Lenka Drahokoupilová.
Zabité zvíře u Moravského Krumlova není jediné v kraji. První letošní případ pytláctví se stal v lednu v Břeclavi u takzvaného bratislavského mostu. Tam našli ostatky srnce. O dalším ilegálním lovu informovala policie v únoru v Zaječí ve stejném regionu. Tehdy tam střelec zabil březí srnu. V červnu pak zastřelil neznámý pachatel u Bulhar rovněž na Břeclavsku daňka. Odřezal z něj části masa a tělo nechal na místě.
Pytláci letos zatím v Jihomoravském kraji napáchali škodu přes sedmdesát tisíc korun.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.