Přihlásit

Za dopadení pytláka vypsala německá policie odměnu přesahující čtvrt milionu korun (Klatovský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Klatovsko
Více než čtvrt milionu korun můžete získat, pokud pomůžete německé policii vypátrat pytláka, který zabil dvě chráněné šelmy u německé obce Lam (leží zhruba 20 km od Nýrska, za hraničním přechodem Svatá Kateřina). Německá policie hledá střelce neúspěšně už několik měsíců, a tak se nyní rozhodla o pomoc požádat i české občany.
"Policisté z Bad Kötztingu pátrají po jednom nebo více pachatelích, kteří zastřelili dva rysy v polovině května 2015 a jejich čtyři přední nohy odhodili v lesním porostu u obce Lam v blízkosti německočeských státních hranic. Rozsáhlá policejní vyšetřování v úzké spolupráci se Státním zastupitelstvím Regensburg dosud nevedla k objasnění tohoto případu," informovala domažlická policejní mluvčí Dagmar Brožová.
Bavorské státní ministerstvo pro životní prostředí a ochranu spotřebitelů vypsalo za poznatky, které povedou k vypátrání pachatele či pachatelů, odměnu ve výši 10 tisíc eur. Odměnu nelze soudně vymáhat ani jiným způsobem nárokovat. Je určena soukromým osobám, nikoliv veřejný činitelům, kteří mají profesní povinnost potírat trestnou činnost.
"Veškeré informace přijmou němečtí policisté policejní inspekce Bad Kötztingna telefonním čísle služebny 0049 ­994 194 31­0, nebo jejich čeští kolegové z Oddělení mezinárodních vztahů Schwandorf na čísle 974 814 307," dodala Brožová.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.