Přihlásit

Za troubením jelenů na Kladskou (Plzeňský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Za troubením jelenů na Kladskou se vydají milovníci přírody v pátek 25. září od 17.30 hodin. Na všechny, kteří dorazí, čeká povídání o životě jelenů a poslech říje jelena evropského a jelena siky. Sraz mají všichni zájemci na Kladské u autobusové zastávky.
Nová běžecká tour, při které si během tří dnů mohou zájemci zaběhnout tři běžecké závody, se chystá ve Františkových Lázních, Plesné a Skalné. V pátek 25. září v 17 hodin se běžci sejdou ve Františkových Lázních u infocentra, v sobotu 26. září na ně čeká Plesenský 1/2 maraton, který začíná v 11 hodin u hasičské zbrojnice, a v neděli na všechny čeká Skalenská desítka u hradu Vildštejn, odkud běžci vyběhnou v 10.15 hodin.
Svatováclavské setkání lidí dobré vůle si už poosmé užijí lidé v Mariánských Lázních. Akce se uskuteční v sobotu 26. září od 10 hodin na vrchu Krakonoš. Návštěvníci se mohou těšit na keltskou vesničku, rytířskou družinu, střelbu z luku a kuše nebo šermířské souboje. V parku Boheminium odhalí u příležitosti oslav svatého Václava nový model. Večer uzavře skupina Starší páni Tachov.
Oslavy svého sedmdesátého výročí chystá Gymnázium a obchodní akademie Mariánské Lázně. V sobotu 26. září mohou současní i bývalí studenti navštívit školu v rámci Dne otevřených dveří. Ve 14 hodin pak pokračují oslavy na mariánskolázeňské kolonádě.
Na ukázky čerstvě utržených hub či pokrmů z nich se mohou těšit houbaři z celého regionu. V budově Správy chráněné krajinné oblasti Slavkovský les se uskuteční tradiční výstava hub. Lidé mohou dorazit v sobotu 26. září od 9 do 17 hodin nebo v neděli 27. září od 9 do 16 hodin.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.