Přihlásit

V hotelu Na Kocandě nabídnou hostům veverku (Třebíčský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Pelhřimovsko
Daňčí kýta na smetaně s brusinkami, srnčí gulášek, pečený bažant po staročesku, steak z jeleního hřbetu nebo nudličky z kančí panenky. Tyto a ještě další dobroty lákají gurmány a milovníky zvěřiny na tradiční víkendové Zvěřinové hody v želivském hotelu Na Kocandě.
Nastalo totiž období lovecké sezony, a tak se v jídelních lístcích restaurací častěji objevují pokrmy, v nichž hraje prim právě zvěřina. "Pokud jídlo uděláte dobře, tak lidé přijdou. Zvěřinové hody jsou u nás oblíbené, lidé se na ně moc těší," řekl majitel hotelu Na Kocandě v Želivě Pavel Mička. Majitel ještě upozornil, že v jídelníčku mají letos dvě hlavní novinky. "Vůbec poprvé připravíme veverku. Jak, to bude překvapení. Výborná je i jelení roláda s karlovarským knedlíkem," prozradil s úsměvem Mička.
Zvěřinové dobroty nabízí také Fabrika hotel v Humpolci. Jako polévku bude personál podávat zvěřinový vývar s domácími nudlemi a játrovými knedlíčky. Hosté si budou moci vybrat z pěti hlavních chodů, kde nechybí jelení guláš, dančí výpečky, smažené kančí řízečky, kančí plec na víně s srnčí hřbet.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.