Přihlásit

Myslivcům se blíží hony na drobnou zvěř (Frýdecko-místecký a třinecký deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Třinecko
Počínaje 1. listopadem začne v loveckých revírech sezona společných lovů na drobnou zvěř. Hony se konají často v lokalitách, které lidé využívají pro turistické a sportovní aktivity, a tak na tento fakt upozorňují úřady. "Zveřejňujeme informace o konání společných lovů na území města Třince v podzimním období, aby se návštěvníci přírody mohli vyhnout oblastem, kde by poklidný průběh jejich rekreačních záměrů mohla narušit střelba z loveckých zbraní," uvedla mluvčí třineckého městského úřadu Šárka Szlaurová.
V sobotu 7. listopadu a potom ve čtvrtek 26. a v sobotu 28. listopadu pořádá Myslivecké sdružení Javorový Oldřichovice hony v bažantnici u myslivecké chaty v Oldřichovicích, 19. prosince se potom koná hon na honebních pozemcích v katastru Gutů. "Hony začínají v osm hodin a končí okolo třinácté hodiny," konstatovala Šárka Szlaurová. Myslivecké sdružení Kojkovice - Třinec V pořádá hony 14. listopadu v lokalitách Konská a Osůvky a 12. prosince v Horní a Dolní Líštné, poté ještě 13. prosince v Kojkovicích. Rovněž tam hony začínají vesměs v osm hodin ráno, končí pak okolo 14.30 hodin.
Myslivecké sdružení Vendryně­-Prašivá pořádá hony 14. listopadu v prostoru Na Ščuře, Pod Vendryňským Gojem a v Babí hoře, ale také 19. prosince v bývalých vendryňských sadech. Ve Vendryni začínají hony v 7.30 hodin a končí v 15 hodin. "I přesto, že zákon ukládá myslivcům dodržovat při střelbě maximální obezřetnost, pokládáme informaci o pořádaných honech za významnou pro předcházení nehod způsobených střelbou," zdůraznil Bedřich Hudzieczek z odboru životního prostředí a zemědělství Městského úřadu Třinec.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.