Přihlásit

Rarita z Valašských Klobouk. Stát prodává paroží desateráka (Zlínský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Výstavní trofej zabavil městský úřad ve Valašských Kloboukách

Valašské Klobouky
Myslivci a sběratelé trofejí, pozor. Opravdu raritní kousek je v nabídce věcí k prodeji, které prezentuje Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových. Zlínské pracoviště tohoto úřadu totiž nabízí zájemcům o koupi skutečně netradiční trofej. Paroží statného desateráka. "Jelena desateráka ulovil neoprávněně myslivec v honitbě ve Valašských Kloboukách. Jeho mysliveckému sdružení byl udělen souhlas s lovem samčí zvěře jelení jen do stáří dvou let, ulovený kus byl ovšem starší. Myslivec se tak dopustil přestupku neoprávněného lovu zvěře," uvedl. Radek Ležatka, tiskový mluvčí Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových. Paroží převzal úřad od města Valašské Klobouky, které tuto trofej zabavilo ve správním řízení. Nepoctivý myslivec nejen přišel o vzácnou památku, ale také zchudl o pět tisíc korun. Taková byla totiž výše pokuty v přestupkovém řízení. Kuriózní zpráva překvapila i milovníka přírody a turistiky Pavla Ohlídala ze Zlína.
"To musel být výstavní kus, když ještě běhal. Přiznám se, že u nás v kraji jsem jelena snad ještě nepotkal. Zažil jsem krásná pozorování v Orlických horách, v Českém Švýcarsku nebo v Bílých Karpatech u Strážnice," vzpomněl Ohlídal.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.