Přihlásit

Počet zbrojních průkazů stoupl (Právo)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

LIBERECKÝ KRAJ
Zbrojní průkaz vlastní v Libereckém kraji 10 873 osob, z toho pouze 941 žen. Lidé si nejčastěji pořizují zbraně za účelem ochrany života, zdraví nebo majetku. Také pro sportovní účely nebo k loveckým účelům.
"Evidujeme též přes dva tisíce sběratelů zbraní a osob, které potřebují zbraň k výkonu svého povolání," uvedla vedoucí odboru služby pro zbraně a bezpečnostní materiál Dagmar Fialová z krajského ředitelství policie v Liberci a prozradila, že v minulém roce došlo k nárůstu počtu osob, které mohou držet zbraň. Zvýšený zájem souvisí podle policistů s bezpečnostní situací ve světě. Lidé jsou ovlivněni uprchlickou krizí, ale i teroristickými útoky.
"Zejména vzrostl počet podaných přihlášek ke zkouškám odborné způsobilosti. Do července byl měsíční průměr podaných přihlášek jednačtyřicet. Od srpna jsme zaznamenali stoupající tendenci - od 60 přihlášek v srpnu přes 90 v září, sto v říjnu až po 134 listopadových a 123 v prosinci," vyčíslila Fialová.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.