Přihlásit

Zájemci o lovecký lístek skládali zkoušky (Žďárský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Testy se konaly ve Žďáru nad Sázavou, dostavilo se k nim patnáct adeptů. Otázky se týkaly teoretických i praktických znalostí

V pátek 22. ledna se ve velkém sále v budově Okresního mysliveckého spolku Žďár nad Sázavou uskutečnily zkoušky uchazečů o první lovecký lístek. Ke zkouškám se jich doslavilo patnáct.
Adepty prověřil zkušební senát v tomto složení: předseda - Oldřich Sedlář, místopředseda - Václav Kobera, členové zkušebního senátu - Václav Horák - historie, Zdeněk Požár - legislativa, Ladislav Hromádko - zoologie, Zdeněk Vala, - péče o zvěř, Jan Kesner - kynologie, Jan Kožený - střelectví, Jan Velík - lovectví.
Zkoušení se tedy týkalo sedmi předmětů, přičemž všetečné otázky se týkaly nejen teoretických, ale také praktických znalostí.
Zkoušky zahájil předseda zkušebního senátu Oldřich Sedlář, který přivítal všechny přítomné účastníky a představil zkušební komisaře senátu. Potom proběhla praktická zkouška před senátem. Z celkového počtu patnácti uchazečů o první lovecký lístek jich vykonalo zkoušku úspěšně čtrnáct, z toho tři s vyznamenáním. Jeden adept neprospěl z jednoho předmětu a byl mu sdělen opravný termín zkoušek. Na začátku kurzu bylo přihlášeno celkem jednadvacet uchazečů. Šest z nich si však kvůli pracovnímu vytížení, nebo z osobních důvodů termín zkoušek odložilo.
Úroveň znalostí uchazečů o první lovecký lístek byla dobrá a doufám, že bude mít v budoucnu vzrůstající tendenci. Doufám, že to nebylo jejich poslední myslivecké vzdělání a budou v něm nadále pokračovat. V loňském roce bylo pro adepty organizováno společné dvoudenní opakování ze všech zkušebních předmětů, kde doladovali otázky, které nebyly zcela jasné a tři dny praktický výcvik ve střelbě.
Chci poděkovat všem, kteří se na organizaci zkoušek o první lovecký lístek podíleli. Především jednateli Okresního mysliveckého spolku ČMMJ ve Ždáru nad Sázavou Oldřichu Sedlářovi za organizaci zkoušek, lektorům za kvalitní přípravu uchazečů a jednotlivým honitbám za umožnění absolvování roční adeptské praxe. Závěrem zkoušek předal předseda zkušebního senátu vysvědčení všem úspěšným absolventům, poděkoval všem účastníkům a popřál novým myslivcům bohaté myslivecké zážitky při praktickém výkonu práva myslivosti v honitbách a ukončil zkoušky provoláním,,Myslivosti zdar!"
Od ledna probíhá další myslivecký kurz, který jistě stejně tak dobře připraví uchazeče k úspěšnému složení zkoušek.
Autor: Stanislav Císař, OMS Žďár nad Sázavou

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.