Přihlásit

Stádo muflonů z Vřísek prodaly Lesy do Bulharska (Liberecký deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Liberecký kraj

Čtyřiatřicet muflonů se dnes stěhuje z Vřísek u České Lípy do bulharského loveckého revíru Karamuš u města Laki.
Během dopoledne budou mufloni za dohledu Krajské veterinární správy naloženi do kamionu a odvezeni do Bulharska, konkrétně do části pohoří Západní Rodopy.
Podle mluvčí společnosti Lesy ČR Evy Jouklové se začlení do tamější fauny - mezi jeleny, daňky, muflony, kamzíky horské, prasata divoká, srnčí, tetřevy, tetřívky a další zvěř. Vmístě se setkají i s medvědy, vlky, šakaly, liškami a kunami.
"Pro muflony je vyčleněna nově zřízená 250 hektarová obora," uvedla Jouklová. Dosud se o ně staral odborník Lesů ČR Ladislav Masopust. Ten je v polovině ledna odchytil do oplocené části obory, kde vyčkali na export. "Běžně prodáváme muflony v České republice, jde o jednotlivé kusy. Do Bulharska prodáváme zvěř v tak velkém počtu poprvé, obdobný prodej nepamatujeme za posledních padesát let," řekl.
Bulharské stádo obohatí 19 muflonek, 11 muflončat a čtyři berani. Podnik utrží za celé stádo necelých 150 tisíc korun bez DPH.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.