Přihlásit

V sobotu od rána si v sále Střelnice pořídíte mysliveckou "veteš" (Rokycanský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Zajímá Vás myslivost a vše co k ní patří? Lovecké signály, odborné přednášky či myslivecká "veteš"?
Pokud ano, pak tu pro Vás máme pozvánku na zajímavou akci, která se uskuteční na začátku jara, přesněji 12. března. Její pořadatelem je Český svaz ochránců přírody v Rokycanech a uskuteční se od 9 hodin v sále restaurace Na Střelnici v Rokycanech. A o co vlastně půjde?
Celá akce začne úderem deváté hodiny ranní, kdy se v sále Na Střelnici v Rokycanech (www.nastrelnici.cz) rozběhne zajímavá akce spojující myslivost a ochranu přírody. Jedná se nejen o sérii přednášek, ale především o výměnu mysliveckých potřeb, které udělají radost někomu jinému. Zároveň zde bude i široká nabídka nejrůznějších materiálů propagujících ochranu přírody, do které myslivost bezesporu patří, nicméně se nebráníme čemukoli, co přinese nakupujícím radost. Zcela jistě to budou např. obrazy, šperky či výrobky podporující zdravý životní styl.
Po krátkém úvodu organizátorů a přivítání přítomných se slova ujme Jitka Maxová z Mirošova a pohovoří na téma "Lovecké signály v praxi". Po krátké přestávce s možností občerstvení dostane prostor přednáška s výstižným názvem "Vábení zvěře v našich honitbách" v podání Radima Šímy z Komárova. Blok odborných přednášek uzavře František Havránek s přednáškou Zkušenosti se zajícem polním. Také on jistě svým poutavým přednesem získá nejednoho aktivního myslivce, kterým jsou přednášky určeny. Chcete­-li se tedy něco zajímavého a hlavně praktického dozvědět, určitě byste neměli na této akci chybět. Zároveň vyzýváme všechny prodejce se zájmem o účast na této akci, aby kontaktovali Pavla Moulise - tel. 603 239 922, který sdělí případné další podrobnosti ohledně organizace této výjimečné myslivecké burzy.
Smyslem pořádané akce je nejen výměna sběratelsky zajímavých kousků či přátelská výměna zkušeností, ale především navázání spolupráce mezi myslivci a rokycanskými ochránci přírody, kteří na Berounsku, Hořovicku a Rokycansku provozují záchrannou stanici živočichů pro zvířata, která se ocitnou v nouzi.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.