Přihlásit

Divočáci v Kolíně: Po ulicích běhala divoká prasata! (TN.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Stádo divokých prasat se v neděli vesele prohánělo po kolínských ulicích. Jedno sele se příhodně vydalo na dětské hřiště. Zděšení obyvatelé přivolali policisty, kteří během několika minut divočáky zahnali mimo město.

Kuriózní situaci zažili v neděli obyvatelé Kolína. Po ulicích si vykračovalo stádo divokých prasat, běhali po silnici i mezi domy na sídlišti. Jedno sele se příhodně našlo na dětském hřišti, kde vzbudilo velké pozdvižení.

Před polednem nahlásil nezvyklý případ policii první člověk, poté na divočáky upozornilo několik dalších zděšených obyvatel. "Občan uvedl, že v prostoru ulice Kremličkova i v prostoru přilehlých ulic pobíhá několik divokých prasat," sdělila TN.cz policejní mluvčí Helena Honkiszová.

Na místo se okamžitě vydalo několik hlídek policie, které prasata zahnaly mimo město, do lesoparku Borky. Jeden z divočáků podle Kolínského deníku přeběhl železniční trať a zmizel z dohledu. Mladého divočáka, který si "hrál" na dětském hřišti, strážníci odchytli a odvezli do lesa.

Nečekaný výlet měl ale v případě jednoho prasete smutný konec. V Benešově ulici ho srazilo auto a zvíře nepřežilo. Nikomu z obyvatel se naštěstí nic nestalo.

"Prasata se sem zřejmě dostala z části lesa zvané Peklo," uvedla mluvčí Honkiszová. Podle kolínského myslivce Vlastimila Kašíka divočáky někdo vyplašil a ti se pak rozeběhli, kudy mohli, až se dostali do města.

Před rokem vběhlo stádo divočáků na pražskou Štěrboholskou spojku a způsobilo hromadnou nehodu tří aut.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.