Přihlásit

Někdo se baví zabíjením srnek (Českolipský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Českolipsko
Ohavným způsobem zabité srny našli myslivci z Mařenic. Na dvě usmrcená zvířata upozornili tamní myslivecký spolek obyvatelé Mařenic během prodlouženého víkendu.
Myslivci následně zjistili, že za uhynutím zvířat není predátor, nýbrž pytlák. "Jednalo se o dvě srny, kterým chyběla hlava, navíc jedna ze srn byla březí a očekávala dvě mláďata," uvádí Ivana Baláková, mluvčí českolipské policie. Zvěř někdo usmrtil nejspíše pouze pro "zábavu", o maso mu nešlo.
Srny jsou navíc v tomto období hájené a střílet se tedy nesmí. "Po totožnosti pytláka či skupiny pytláků, kteří se na Velikonoce přijeli do Mařenic takto povyrazit, nyní pátrají českolipští kriminalisté," dodává Baláková. Pokud se policistům neznámé podaří dopadnout, bude jim hrozit až dvouletý trest odnětí svobody.
"Tento čin naprosto nechápu a nemyslím si, že by se jednalo o pytláka, protože ten by šel po trofeji, což je třeba hlava jelena. Tohle může udělat jedině labilní člověk, jinak si to zkrátka vysvětlit neumím," říká Jan Sixta, myslivec z Českolipska.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.