Přihlásit

Šest dravců se vrátilo do přírody. Příště půjde i orel (prazsky.denik.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Rajhrad - Záchranná stanice v Rajhradě na Brněnsku vrátila v úterý do přírody první letošní větší skupinu uzdravených ptáků. „Vypustili jsme krahujce, puštíka, dvě káňata a dvě poštolky," informoval vedoucí stanice Jaroslav Sedláček. Zvířata přijali v zimních měsících. „Snažíme se ptáky vracet do přírody co nejdříve, protože si jinak snadno zvykají na komfort, který tady mají," dodal vedoucí.

"Pokud se bude dařit léčba, v příští skupině dravců bude také orel mořský. Stanice sídlí v klášterní zahradě benediktinů a kromě ptactva pomáhá také dalším zvířatům. „V naší péči často končí i velmi vzácné a přísně chráněné druhy ptáků jako jsou raroh velký, dudek chocholatý nebo ledňáček říční," popsal Sedláček. Rajhradská stanice přijímá pacienty v Jihomoravském kraji z oblastí jižně od Brna až k hranicím s Rakouskem. V současnosti se stará o více než padesát zvířat. „Uzdravení a návratu zpět do přírody se dočká až pětašedesát procent z nich. Zbytek zranění buď nepřežije, nebo zůstává s trvalými následky v doživotní péči člověka," uvedl Sedláček."

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.