Přihlásit

Neplašte myslivce (E15)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Zápisník Pavla Otta

Pokutu až třicet tisíc korun chce ministr zemědělství Jurečka napařit každému, kdo vstoupí do lesa. Omezit hodlá i pohyb po volné krajině.
Jurečka to myslí dobře. Nechce, aby lidé lezli myslivcům do rány, a rušili tak odstřel zvěře. Zákaz navíc nemá platit celoročně. Člověk si zkrátka ohlídá, aby nešel na houby či na borůvky do nějaké honitby, a je to. Hlavně že myslivci budou mít klid na práci. Novela zákona má slušnou šanci na úspěch, protože mezi poslanci a senátory je myslivců požehnaně.
Lidé, kteří v Bochově vítali prezidenta Zemana protestními transparenty, dostali předvolání na policii. Ta zjistí, zda se nedopustili protiprávního jednání. Jinými slovy, bude je buzerovat, že si dovolili veřejně vyjádřit svůj názor. Šéf vnitra Chovanec by měl policii vysvětlit, že právo veřejně vyjadřovat své názory je zakotveno v ústavě. A že heslo pomáhat a chránit neplatí jen pro příznivce hlavy státu a čínské soudruhy. Kauza Panama Papers dala za pravdu Andreji Babišovi, že opravdu všici kradnú. Pravdu ale měla také opozice, když ministrovi financí říkala, že místo živnostníků, tedy zavedení evidence tržeb, by se měl zaměřit na velké ryby.
Vojenské zpravodajství v libanonské kauze zásadně nepochybilo, zjistila analýza ministerstva obrany. Fajn, takže rozkrýt identitu agenta, který je držený jako rukojmí v cizině, je v pořádku.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.