Přihlásit

Myslivci vystavují v Havířově své lovecké trofeje (Havířovský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Výstava je až do neděle k vidění v restauraci Vinamet v centru města

Havířov
Cíleně nebo třeba jen při krácení čekaní na autobus mohou lidé zajít na výstavu trofejí myslivců z celého Karvinska, která je instalována do neděle v restauraci Vinamet v centru Havířova.
Porota trofeje hodnotila ve čtvrtek, od pátku jsou k vidění pro veřejnost. Výstava je přístupná od 9 do 17 hodin.
"Pořádáme chovatelskou přehlídku trofejí spárkaté zvěře ulovené na Karvinsku. Na výstavě je 227 trofejí srnčí zvěře, devíti daňků, dvou jelenů, několika divokých prasat a lišky. Zastoupeno je třiadvacet mysliveckých sdružení. Máme dvě trofeje srnců stříbrné, další jsou bronzové. Zlatá trofej letos není, ale není to výjimka. Je to dáno prostředím, ve kterém zvěř žije. U nás na Karvinsku nemá zvěř potřebný klid. Proto těch zlatých trofejí není tolik jako například v horských oblastech," informoval předseda okresního mysliveckého spolku Václav Přeček. Při hodnocení museli porotci posoudit mnoho přísných kritérií, včetně výšky, hmotnosti, perlení nebo stejnosti výsad.
Mezi úspěšnými lovci byl i havířovský myslivec Jiří Mokrý, který je současně hospodářem místního spolku. "Srnce jsem ulovil loni 31. července v lokalitě mezi Merkurem a jabloňovými sady. Měl jsem ho vyhlédnutého několik let a čekal jsem, až doroste a trofej se zlepší. Ten okamžik nastal právě loni. Musím se přiznat, že v dalekohledu se ta trofej zdála být větší. Nicméně, odlov byl proveden správně, srnec měl 7 či 8 let a ocenění se dočkala i jeho trofej," popsal Mokrý.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.