Přihlásit

Přehlídka trofejí v Písku bude letos po padesáté (Písecký deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Písek
Jubilejní padesátý ročník chovatelské přehlídky trofejí lovné zvěře začíná dnes v areálu lesnických škol Písek. Pořadatelem je odbor životního prostředí Městského úřadu Písek ve spolupráci s ČMMJ - Okresním mysliveckým spolkem Písek a lesnickými školami Písek.
Výstavu bude možné navštívit ode dneška až do 1. května každý den v době od 9 do 12 hodin a od 13 do 17 hodin. "Výstava nabídne více než šest set trofejí za minulý myslivecký rok ze všech dvaapadesáti honiteb správního obvodu MÚ Písek," nastínil Miloslav Šatra, vedoucí odboru životního prostředí MÚ Písek. Doplnil, že nebude chybět ani prezentace zajímavostí souvisejících s ochranou přírody Písecka, výstava fotografií přírody fotografa Libora Šejny, výstava maleb s mysliveckou tématikou a výstava historie chovatelských přehlídek na Písecku.
Jako doprovodný materiál k přehlídce vydal odbor životního prostředí MÚ Písek také informační bulletin obsahující nejen nejdůležitější údaje o chovu a lovu zvěře za uplynulé období, ale také zajímavosti z historie konání chovatelských přehlídek.
V tomto roce pokračuje v rámci přehlídky také vzdělávací cyklus na téma Myslivcův rok určený pro žáky základních škol.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.