Přihlásit

Pytlákům hrozí až dva roky odnětí svobody (Českobudějovický deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Českobudějovicko
Krutost pytláků vždy znovu a znovu překvapuje, a nejen myslivce. Policie nyní šetří případ, kdy na Trhosvinensku pytláci střelili plnou daňčí matku před kladením mláďat. "To jsou nesmírně krutí pytláci, kteří si snad ani neuvědomují, jak odporné činy provádějí," zlobí se myslivci ze spolku BeNNeT Něchov, kteří danělu našli. Navíc byla střelena tak, že ihned nezhasla a pravděpodobně déle trpěla po těžkém zranění střelou.
Ve stejné honitbě řádil pytlák už před několika lety, kdy opět postřelil matku, která v sobě měla daňče těsně před kladením. Podle myslivců jde při pytláctví nejen o velké finanční ztráty na volně chované daňčí zvěři, které myslivci počítají do desetitisíců. Ale především se jedná v podobných případech o velkou bezcitnost vůči bezbranné zvěři a trestný čin.
Podle krajské policejní mluvčí Lenky Kozoňové hrozí pytlákům trest odnětí svobody až dva roky. Zmíněný případ z Trhosvinenska policisté stále šetří. "Pachatel je dosud neznámý," uvedla v této souvislosti Lenka Kozoňová a připojila, že v minulém roce bylo v celém Jihočeském kraji šetřeno osm případů pytláctví. "Z toho dva případy jsou objasněné. Na Českobudějovicku se řešil v loňském roce jeden případ a ten je neobjasněný," zmínila policejní mluvčí a dodala, že tento druh trestné činnosti se obtížně odhaluje.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.